Verzekering

Op elke polis staat een telefoonnummer dat je moet bellen in geval van overlijden. Dit is echter niet verplicht en meestal niet nodig. Je bent ook nooit verplicht om een uitvaartadviseur in te schakelen die is aangesloten bij je verzekeraar. Heb je wel contact met de verzekering, geef dan duidelijk aan dat je zelf een uitvaartadviseur wilt benaderen.

Als je dat wilt, heb ik contact met de verzekeraar en zorg ik voor uitbetaling. Natuurlijk hou ik je volledig op de hoogte van de afwikkeling.

Er zijn verschillende soorten verzekeringen, dit zijn de meest voorkomende:

Een Kapitaal Uitvaartverzekering keert het verzekerde bedrag uit en je bent volledig vrij in de besteding ervan. Je hoeft het dus niet persé te gebruiken voor de uitvaart. Je bent volledig vrij in alle keuzes.

De Natura Sommen Uitvaartverzekering keert het verzekerde bedrag uit, dat je uitsluitend kunt besteden aan de uitvaartkosten. Je dient alle facturen van de uitvaart in, waarna het bedrag wordt uitgekeerd. Je bent vrij in al je keuzes, ook voor de uitvaartadviseur.

Bij een Natura uitvaartverzekering is een pakket van diensten en producten verzekerd  tot een maximum bedrag. Kies je een uitvaartadviseur die is aangesloten bij die verzekering, dan krijg je korting op hun assortiment of een extra bedrag dat je mag besteden aan de uitvaart. Wil je echter bijvoorbeeld een kist die zij niet in het assortiment hebben, dan worden de kosten daarvan vaak niet vergoed.

Kies je bij de Natura uitvaartverzekering voor een zelfstandig uitvaartadviseur, dan keert de verzekeraar een bepaald bedrag uit, dat lager kan zijn dan het verzekerde bedrag. Vaak heb je geen recht meer op de korting of de bonus.

Maar in vrijwel alle gevallen is een zelfstandig uitvaartadviseur zoveel goedkoper, dat het uitgekeerde bedrag ruim voldoende is voor de uitvaart. Dat komt omdat een zelfstandig uitvaartadviseur geen winst maakt op de door jou gemaakte keuzes. Ook het basistarief ligt over het algemeen een stuk lager. Bovendien ben je volledig vrij in je keuze van leveranciers en kun je het laatste afscheid heel persoonlijk maken. Vaak blijft er nog geld over van het verzekerde bedrag dat uitgekeerd wordt aan de nabestaanden.