Kennismakingsgesprek

Als je gaat overlijden kan het zelf regelen van je afscheid soms wat rust brengen. Voor jezelf en je familie of vrienden.

Een kennismakingsgesprek kan op ieder moment. In zo’n gesprek leren we elkaar kennen en nemen we door wat je wensen zijn. We kijken wat de mogelijkheden zijn en bespreken de daarbij behorende kosten. Als je wilt, zetten we alles op papier en maken we een begroting. Allemaal vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Maar ook als je niet ziek of oud bent kun je een afspraak maken, of als je gewoon wilt weten wat er allemaal mogelijk is rondom het laatste afscheid.

Uitvaart

Tijdens mijn eerste bezoek neem ik meestal een assistent mee. We maken kennis en we praten graag met je over wie de overledene is, wat er is gebeurd en hoe het nu verder gaat. Dan verzorgen we de overledene. Dat kun je voor een groot deel zelf doen, maar als je dat wilt, doen wij het met liefde.

Daarna bespreken we je wensen voor het laatste afscheid en stellen we vast welke diensten en producten we hiervoor nodig hebben.

Vanaf dat eerste bezoek tot en met de uitvaart spreken we elkaar dagelijks. Ik organiseer, hou het overzicht en heb contact met leveranciers en de verzekering. Waar nodig of gewenst kom ik iedere dag langs. Op de dag van het afscheid ben ik aanwezig. Ik hou de tijdsplanning in de gaten en zorg dat alles precies zo gaat als we hebben besproken. Als je dat wilt, kan ik ook spreken.

Na de uitvaart

Twee weken na de uitvaart kom ik weer langs. We kunnen dan terugkijken op de week van het afscheid en nemen de factuur door. We bespreken of je behoefte hebt aan ondersteuning, op welk gebied dan ook. Als je dat wilt, breng ik je in contact met experts in emotionele en praktische nazorg. Misschien wil je bedankkaartjes versturen, een mooie steen of urn plaatsen, of een ander herinneringselement? Ook daarin kan ik je adviseren.